Mijn naam is Carl Tentua en ik ben drummer in hart en nieren.

Op zeer jeugdige leeftijd ben ik met drummen begonnen in Den Haag in 1962 bij Jerry and The Jet Fighters en aansluitend met The Adventures/2NDA met de muziek van de Beatles en the Rolling Stones. Toen ben ik terecht gekomen in de Indo-rock bij The Candylighters.

In 1966, de periode van soul en motown, is de formatie Match opgericht. 

In 1969 ben ik bij The Evergreens gekomen, veel evergreens, country. In 1972 ben ik bij de band The Creation gekomen.

In 1979 bij de formatie Tony Martin & East Connection.

In 1980 werd de Dordrechtse hardrock formatie NN and The Flightcases opgericht. Wij speelden veel op popfestivals o.a. in het voorprogramma van Herman Brood en het Goede Doel. In deze periode speelde ik ook bij Daylight, weer Indo-Rock en tevens ben ik opnieuw gaan drummen bij The Evergreens.

In 1987 speelde ik bij The Strats veelal in Scheveningen o.a. bij strandtent Peukie.

In 1993 ben ik bij Starlight uit Zoetermeer gaan drummen. Tevens speelde ik bij de Koninklijke Luchtmacht bij de huisband The Spirit of Airforce.

In 1994 kwam ik bij de Dordrechtse blues formatie The Nobel Band met als leadzangeres Marianne Nobel. Tevens speelde ik bij The Last Apaches ook in Scheveningen.

Vanaf 1997 speelde ik ook in de countrywereld o.a. bij Rose Valley, Common Ground, Heart Broke, Blue Wave.

In 2003 hebben wij met een aantal bevriende muzikanten de formatie Friend and Friends opgericht en met deze allround band spelen wij op feesten, partijen, pasar malams en festivals. Met deze formatie hebben wij ook in Spanje gespeeld.

Vanaf april 2011 ben ik de drummer van The Eastern Aces. De band kende ik al langer omdat ik diverse malen hun drummers heb mogen vervangen.

Ik ben altijd bereid om voor andere drummers in te vallen.

Jerry and The Jetfighters

Jerry and The Jetfighters

Match

Match

NN & The Flightcases

NN & The Flightcases

The Spirit of Airforce

The Spirit of Airforce

The Eastern Aces

The Eastern Aces

Deel deze pagina