Mijn naam is André Wijnkamp en ik ben zanger en gitarist.

Vanaf mijn geboorte heb ik al kennis gemaakt met de muziek, omdat mijn moeder, broers en zus al muziek maakten. Ik sta al sinds mijn 14e op het podium.

Mijn eerste band was The Internationals en we speelden veel muziek van The Shadows en The Ventures. Daarna heb ik in diverse bandjes gespeeld.

In het begin van de jaren 60 heb ik een aantal jaren met de band The Magnificent Five meegespeeld. Deze allround band was in Den Bosch en omstreken erg bekend en ging ook de grens over naar o.a. België en Duitsland. De periode daarna ben ik in het semi-professionele circuit gestapt, waarin ik wat studio- en freelance werk heb gedaan.

Daarna ben ik toch maar weer naar mijn roots terug gegaan, n.l. het Indo circuit. Dat vind ik veel gemoedelijker en gezelliger. Een aantal keren ben ik in Amerika geweest om voor de Indische gemeenschap op te treden. Bands waar ik ook deel van uitgemaakt heb waren The Limits, New Line, Exclusive, Hot News en Brapa. En The Nightriders.

Verder speel ik ook als freelance gitarist/zanger met Indo bands mee en doe daarnaast ook solo optredens. Een paar bekende Indo bands waar ik freelance bij meegespeeld heb zijn o.a. The Jim and Eve Selection en The Hot Jumpers.

Magnificent 5

Magnificent 5

Exclusive

Exclusive

Hot News

Hot News

Deel deze pagina